Wat een kou ineens hè? Het weer maakt grote golfbewegingen door – zo lijkt het voorjaar te worden met fijne temperaturen en staan er bloemetjes in kleurige bloei, en zo daalt de temperatuur weer tot winters en giert een stevige oostenwind ons om de oren. Brrrr…

Wij mensen kunnen soms ook behoorlijke ups en downs ervaren, in ons gevoel en onze gedachten, doordat we bijvoorbeeld niet lekker in ons vel zitten en druk of spanning voelen – van onszelf of van buitenaf – dat zorgt voor onrust in ons lijf en hoofd.

Is dit herkenbaar voor je? Hoe ga je hier dan mee om? Wat doe je om weer tot rust en in balans te komen? Laat je je wel ‘ns leiden door een ander, of blijf je op je eigen, autonome pad?

What a ride

Afgelopen week was voor mij alsof ik in een achtbaan zat – meevarend op het gevoel van een ander, gevoed door een diepgeworteld verlangen van mijzelf. Eerst samen langzaam stijgend naar grote hoogte vol enthousiasme en goede plannen, plannen die vervolgens door angst en onzekerheid van die ander in een aantal scherpe bochten al snel verdwenen in de diepte.

Uiteindelijk kwam ik met een harde dreun terug op de grond, maar niet meer samen in één karretje. Bij de voet van de achtbaan stonden twee karretjes beide met de neus in een andere richting. Wat een week, what a ride!

Nu zit ik aan mijn keukentafel en schrijf dit blog. Ik overdenk de gebeurtenissen van de afgelopen dagen, ik ontspan m’n schouders en haal bewust adem. Ik adem diep in en vervolgens nog iets dieper uit, daarmee laat ik los wat ik vasthield. ’n Glimlach verschijnt op mijn gezicht. Ik voel dat de rust weer terug is, in mij en in mijn huis.

Straks ga ik naar buiten, ik wil even de gure wind langs mijn gezicht voelen glijden.

Mindfulness

Met je aandacht bij jezelf in het Nu zijn helpt om tot rust en terug bij jezelf te komen. Massages kunnen je hier goed bij ondersteunen.

-Tatiana