Begin 2016 ontmoette ik Eric, hij kwam samen met zijn zus bij mij in de praktijk voor een massage. Eric heeft Alzheimer had zij mij verteld. Voor mij was het de eerste keer dat ik in aanraking kwam met iemand met deze ziekte. Ik ging er blanco in en behandelde hem als iedere andere cliënt. Een echt gesprek voeren met Eric bleek wat lastig en bij het uit- en aankleden had hij mijn hulp nodig, maar dat hij genoot van de massage was overduidelijk. Als ik hem vroeg hoe het voelde antwoordde hij vol overtuiging ‘Zalig!’

Sindsdien masseerde ik Eric regelmatig en enige tijd later werd de massage uitgebreid met een wandeling in de natuur, en zo bouwden wij gaandeweg een band op. Eric genoot van de aandacht, het buiten zijn en het één-op-één contact.

Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder, Erics toestand gaat merkbaar achteruit. Drie tot vier keer per week ga ik naar Eric toe. We wandelen samen, genieten van de natuur en de veranderende seizoenen, ‘lezen’ samen een boek en maken lol en grapjes. Ieder fijn moment is er één! Uit ons contact is (h)echte vriendschap ontstaan.

Massage bij Alzheimer
Eric en Tatiana

Onlangs vroeg ik zijn zus of zij een beoordeling over mij wilde schrijven. Dat deed ze, en hoe! Haar – onderstaande – bericht ontroerde me. Dankjewel lieve Marianne.

~ Tatiana

 

 

 

Dankbaarheid en waardering ♥

Voor mijn broer met Alzheimer was mijn familie op zoek naar iets waar hij nog echt van kon genieten. Veel bezigheden vielen af omdat hij daar te onrustig voor was en ook niet meer kon door zijn ziekte. Waar hij wel van kon genieten was massage. Wij hebben Tatiana als professioneel masseuse toen benaderd en gevraagd of zij hem wilde masseren. Dit wilde zij graag doen. De rust die Tatiana uitstraalt samen met de ontspannende massage met rustgevende olie, maakte dat hij zich ook kon ontspannen en genieten.

Het geduld en de zorg waarmee Tatiana met mijn broer omgaat heeft ons doen besluiten om Tatiana ook te vragen om wandelingen met hem te maken. Ondertussen kan mijn broer de rust niet meer vinden voor de massage maar geniet hij zichtbaar van de lange mooie wandelingen en het oprechte contact dat hij met Tatiana heeft.

Wij als familie ervaren ook veel steun van Tatiana. Als er iets is meld ze dat meteen. Als we een praktische vraag hebben (bril ophalen, sigaretten kopen) biedt zij ook meteen aan om dit te doen.

Ze is erg begaan met mijn broer en ze heeft echt een band met hem opgebouwd. Ze is heel attent, stuurt altijd een fotootje van hun samenzijn, neemt een kadootje mee voor zijn verjaardag en reageert direct op vragen van onze kant.

Kortom we zijn heel blij met het warme en lieve contact dat Tatiana heeft met mijn broer.

~ Marianne