De (school)vakantie is al weer even voorbij en de zomer inmiddels ook, zo ziet er nu naar het althans. Dikke regendruppels vallen uit de hemel en de wind giert langs de huizen. Met dit soort weersomstandigheden breng ik mijn meisje altijd met de auto naar school, want fietsen als ‘t waait en regent vindt ze echt niet fijn. En samen met mamma in de auto vindt ze wel fijn.

Verwennerij

Eigenlijk best verwennerij hè, om haar te behoeden voor dit zo typisch Nederlandse weer? Niet dat ik iets tegen verwennen heb hoor, want wie houdt er nou niet van om lekker in de watten gelegd te worden? Ik in ieder geval wel!

Wat is verwennerij voor jou? Wat vind jij superfijn? Waar kun je echt van genieten? En hoe voel je je als je ergens van geniet? Merk je dat er dan iets bij je gebeurt, fysiek, mentaal en emotioneel?

Gelukshormoon

Sommige mensen krijgen bijvoorbeeld kippenvel als ze genieten – ja echt waar, kippenvel kun je ook krijgen van iets dat je fijn vindt. Bepaalde gezichtsspieren kunnen zich gaan aanspannen waardoor een glimlach verschijnt. Je hart kan sneller gaan kloppen, en je ademhaling hoger en korter worden. Of juist het tegenovergestelde; je ademhaling wordt rustiger en dieper, omdat je ontspant door hetgeen waar je van geniet of blij van wordt. Tijdens momenten van genot – laten we zeggen geluksmomentjes – maakt je lichaam endorfine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je happy en lekker voelt.

Geniet in ‘t nu

Als ik masseer kan ik goed merken of iemand met z’n aandacht bij de aanraking van de massage is – in het nu dus – of verzonken in gedachten, nog op z’n werk bijvoorbeeld of al in de supermarkt. Bewust genieten vergroot je gevoel van geluk en algeheel welzijn. Geluksmomentjes zorgen er ook voor dat je batterij oplaadt. Net zoals het bewust ontvangen van een massage zorgt voor diepe ontspanning van lichaam en geest.

Geluksmomentjes (en massages natuurlijk ook 😉) zijn goed voor je gezondheid. Creëer dat soort momenten voor jezelf – en eventueel voor een ander – beleef ze bewust en geniet met volle teugen.

Tatiana Burgers

Massagepraktijk Lichaamstaal
www.luisternaarjelichaam.com