Je hebt het altijd druk, bent continue bezig en hebt eigenlijk nauwelijks tijd om tot rust te komen of een moment echt helemaal voor jezelf. Herkenbaar?

Op je werk neemt de werkdruk steeds meer toe. Deadlines volgen elkaar nauwsluitend op. Het gebeurt je nou nooit dat er gezegd wordt ‘Ga maar lekker naar huis joh, want er is zo weinig te doen vandaag!’

Je gezin vraagt je volle aandachtnever a dull moment met opgroeiende kinderen. Toch?!

Je vriend(inn)en heb je al weken (of misschien zelfs maanden) niet gezien of gesproken. Ja, op Facebook – lekker sociaal (ahum), maar niet persoonlijk onder het genot van een lekker glas thee of wijn om gezellig bij te praten.

Kortom, als je dit zo volhoudt is de kans behoorlijk groot dat ‘t je uiteindelijk allemaal teveel wordt en je op een dag niet(s) meer kunt. Oververmoeid – of erger – burn-out. Poehee, wat voel je je vreselijk moe! Je zou wel een hele week kunnen slapen …

mindfulness en massagetherapie bij burnout

Waar kies jij voor?

Doorgaan tot je er bij neer valt is en blijft een valkuil – voor velen, maar je kiest er in feite wel zelf voor om continue al die ballen hoog te blijven houden. Waar of niet? Tuurlijk is het lastig om ‘Nee’ te zeggen – zeker de eerste keer, en helemaal als je een ander dan teleurstelt. Jij doet en regelt immers alles en staat altijd voor iedereen klaar.
Voor jezelf kiezen is allesbehalve egoïstisch. Je zorgt daarmee namelijk in eerste instantie goed voor jezelf, om daarna ook goed voor een ander te kunnen doen.

Leven vanuit kracht en energie

Naarmate je vaker bewust voor jezelf kiest zul je merken dat je je krachtiger en energieker gaat voelen. Je wordt dan niet meer geleefd, maar leeft bewust vanuit je gevoel en je eigen bewuste keuzes. Kies bewust voor jezelf door te voelen hoe je je voelt en te voelen waar je grenzen liggen en die ook duidelijk aan te geven.

Dit klinkt natuurlijk allemaal leuk en aardig! Maar hoe word je je dan bewust van jezelf? ‘Kan je dat ook leren?’, hoor ik je vragen. Ja, dat kan! Bewuster leven vanuit kracht en energie kun je leren. En ook hiervoor geldt oefening baart kunst. Heus, er is hoop! 😊

Ikke, ikke, ikke

Bewustwording begint bij jezelf, door contact te maken met jezelf vanuit je lichaam en je gevoel. Richt je aandacht volledig op jezelf en voel hoe je je voelt, op dit moment. Ieder moment opnieuw. Gewoon rustig in- en uitademen. Volg de stroming van je ademhaling en voel bewust en aandachtig wat je voelt en ervaart, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Wees je daarbij ook bewust van het verschil tussen wat je echt voelt en wat je zogenaamd voelt, vanuit je gedachtes. Sommige gevoelens worden namelijk gevoed vanuit gedachtes, die creëer je als het ware zelf maar zijn in feite niet waar te nemen.

Goed voorbeeld, doet volgen

Alles begint bij jezelf. Verandering start bij jou. Als je minder – of liever gezegd geen – stress en spanning meer wilt in je leven, en juist bewuster wilt genieten van kleine en eenvoudige dingen, zal je zelf die weg in ‘moeten’ slaan. Aan jezelf werken vergt tijd, aandacht en ook moed. Ooh ja… doorzettingsvermogen en discipline niet te vergeten!

Bewuste keuzes maken. In eerste instantie voor jezelf. Iedere dag opnieuw tijd nemen om je  bewust te zijn van hoe je je voelt, je gedachtestroom te beperken en contact te maken met je lichaam. Zodra je omgeving ervaart wat jouw inzet je oplevert – je bent vrolijk, ontspannen, hebt weer zin om dingen te ondernemen, je voelt je energiek en straalt dat ook uit – ben je een goed voorbeeld voor anderen. En hoe meer mensen bewuster leven en bewuste keuzes maken, hoe meer liefde en harmonie we zullen ervaren.

Mindfulness en massage

Mindfulness is een levenswijze waar steeds meer mensen bewust voor kiezen. Rust, balans en vrijheid in plaats van stress, burn-out en keurslijven.

Wil je ook meer rust en ontspanning in je leven en ervaren hoe het is om mindful te zijn? Je bent van harte welkom in mijn praktijk. Ik begeleid je op professionele wijze door middel van mindfulness oefeningen en mindfulness massages.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je mij, Tatiana Burgers, bellen op 06-26492893 of mailen naar: afspraak@luisternaarjelichaam.com.