Als je hoog sensitief (HSP) bent en je daar niet bewust van bent …

Als klein meisje was ik al heel gevoelig, maar daar was ik me bij lange na nog niet bewust van. Het leven kon soms best zwaar zijn. Letterlijk en figuurlijk zwaar. Alsof je een spons bent die van alles opneemt en vervolgens alles mee torst. Alle spanningen, emoties, prikkels en verhalen van anderen èn die van jezelf. Dat is best veel!

Vroeger dacht ik dat ik de enige was die ‘anders’ was …

Dat ik de enige was die er niet bij hoorde. De enige die vaak niet goed begrepen werd, die soms moest zoeken naar woorden, die emoties en spanningen voelde van anderen, die snel moe was, zich overspoeld en futloos kon voelen en die zich vaak alleen en verdrietig voelde en zichzelf ook afzonderde.

Massage en coaching bij hoogsensitiviteit (HSP)

Persoonlijke ontwikkeling

Door de jaren heen ben ik mezelf steeds beter gaan leren kennen. Ik ben mezelf op persoonlijk vlak gaan ontwikkelen en in dat proces ben ik mezelf ook meer en meer gaan ‘ontdekken’ – ontdoen van de zware lagen die op mij rustten als het ware. Rond mijn 40ste kwam ik op internet allerlei informatie en tests tegen over HSP en daarmee vielen mijn persoonlijke puzzelstukjes eindelijk op hun plek; ik ben een hoog sensitief persoon.

Het besef en de bewustwording dat ik hoog sensitief ben bracht heel veel oud en ook veel nieuw verdriet bij mij teweeg. Tranen, tranen, tranen. Maar tegelijkertijd besefte ik ook dat ik niet de enige ben die ‘zo’ is, maar dat er een heleboel mensen zijn die voelen en zijn zoals ik. En dat maakte me blij! Want ondanks dat ik ze niet kende voelde ik wel een bepaalde verbondenheid met m’n mede-HSP’ers. Het gevoel van verbinding, het gevoel van er bij horen en geaccepteerd worden zoals ik ben. ♥

In mijn praktijk komen regelmatig mensen die het op bepaalde vlakken moeilijk hebben in het leven. Mensen die veel spanning ervaren. Mensen die menen van alles te moeten in het dagelijks leven en dat vooral allemaal zelf willen uitvoeren omdat het wel perfect / 100% moet zijn. Mensen die zich vooral heel erg inspannen en inzetten voor anderen en zichzelf daarbij ergens achteraan de rij plaatsen of vergeten zelfs. Mensen die veel (vooruit) denken en daardoor voortdurend in hun hoofd zitten waardoor ze het contact en het gevoel met – of de liefde voor – hun lichaam kwijt zijn of niet kennen, en daardoor vergeten in het nu te zijn en te genieten van dit moment.

Impressie van Massagepraktijk LichaamstaalCoaching en massage bij HSP

Herken je één of meerdere dingen bij jezelf? Lijkt het je het fijn om er met mij over te praten? Naast het geven van massages luister ik ook graag naar mensen en geef ik tips vanuit mijn eigen levenservaring en ontwikkeling. Ik coach je graag naar een bewuster en ontspannen zijn, zodat je leert ruimte, tijd en aandacht (in één woord: liefde) voor jezelf te hebben. Door meditatie tijdens de massage begeleid ik je naar het nu en te genieten van het moment. Want nu is het enige moment dat er is. ♥

Tarieven coaching en massage bij HSP

sessie van 90 minuten – 90 euro
sessie van 120 minuten – 110 euro