Na je zwangerschap en je bevalling houdt het harde werken niet op, sterker nog dan begint het harde werk pas echt. Voeden, luiers verschonen, bergen wasgoed wegwerken en niet te vergeten de slapeloze nachten… En dit herhaalt zich iedere dag opnieuw. En ondertussen ben je ook nog ‘even’ aan het ontzwangeren (wat overigens ongeveer net zo lang duurt als je zwangerschap).

mama massage in Zoetermeer, mamamassage

Mama massage, even tijd en aandacht voor jezelf

Mamma worden en mamma zijn is geweldig maar niet iedere vrouw ervaart het als leven op een roze wolk. Het moederschap kan de eerste tijd – zeker als het je eerste kindje is – behoorlijk zwaar zijn. Je draagt zorg en verantwoordelijkheid voor je baby en dat wil je zo goed mogelijk doen. Dat kost je gewoon veel energie.

Om goed voor je kindje te kunnen zorgen is het belangrijk dat je in de eerste plaats goed voor jezelf zorgt. En bij goed voor jezelf zorgen hoort ook bewust ontspannen en tijd en aandacht aan jezelf besteden. Je bent immers nog zoveel meer dan mama!

Speciaal voor jou: mama massage

Buiten fysieke klachten zoals vermoeidheid, stress, opvliegers en haaruitval, kun je het ook emotioneel behoorlijk zwaar hebben na je bevalling. Regelmatige massage tijdens deze periode biedt zodoende prettige en natuurlijke ondersteuning. Massage stimuleert de doorbloeding van je lichaam. Hierdoor wordt de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen verbeterd, en dit komt het functioneren van je organen ten goede.

Mama massage is niet alleen een moment van heerlijk ontspannen – zowel mentaal als fysiek, de massage helpt je lichaam sneller herstellen na je bevalling. Ook kan mama massage klachten als vermoeidheid, spanning en hoofdpijn verminderen.

Net als bij zwangerschapsmassage is er bij mama massage ook gelegenheid om even met elkaar te praten voorafgaand aan de massage. Je kunt vertellen over je bevalling, je kraamtijd en je nieuwe rol als moeder. Het delen van je ervaringen en emoties werkt vaak ook al ontspannend.

Vanzelfsprekend stem ik de massage af op jouw wensen en houd ik rekening met je eventuele klachten. Je kunt al een mama-massage ondergaan wanneer je net moeder bent geworden.

Heb je nog vragen over mama massage? Neem gerust contact op met Tatiana Burgers; telefonisch, per mail of WhatsApp: 06 – 26 492 893, afspraak@luisternaarjelichaam.com.