Al sinds jaren communiceer ik zo nu en dan met het universum. Bijvoorbeeld als ik hulp nodig heb of contact wil met een specifiek persoon, maar ook bij andere vraagstukken richt ik mij soms tot het heelal.
Toen ik 4 jaar geleden na mijn burn-out mijn baan aan de wilgen hing om volledig voor mijn praktijk te gaan, vroeg ik het universum om mij te steunen omdat ik graag financieel volledig van mijn massagepraktijk rond wilde kunnen komen. Natuurlijk ging het daarna niet vanzelf en moest ik actief en hard aan de slag. Maar ik merkte wel dat het universum mij goed gezind was. Het werd drukker in mijn praktijk dan het tot dan toe was geweest.

Afgelopen zomer kreeg ik bericht van mijn boekhouder dat hij niet tevreden was over de cijfers van het eerste halfjaar en dat als deze trend zich zou voortzetten ik dan verlies zou draaien dit jaar. Dit bericht baarde me zorgen. Wat kon ik nog meer doen dan ik al deed om cliënten aan te trekken? Mijn website scoort goed in Google, ik post geregeld een bericht op Instagram, Facebook en LinkedIn. Ik verstuur zo nu en dan een nieuwsbrief en sta jaarlijks op een aantal markten om de praktijk te promoten.

Een paar dagen later, het was rond 12 augustus, sliep ik enkele nachten achtereen slecht. Midden in de nacht werd ik wakker en vervolgens kon ik urenlang niet meer slapen. Overdag had ik last van hoofdpijn en voelde ik me fysiek en emotioneel heel onrustig. Alsof als er iets spannends te gebeuren stond, maar ik kon het onrustige gevoel niet duiden. Tot ik op Instagram een post tegenkwam die me attendeerde op de aankomende volle maan en de invloed die de maan op de mens heeft en de klachten die men door de volle maan kan ondervinden. Warempel, alles dat ik las aan voorkomende klachten kon ik zogezegd afvinken.

Toen bedacht ik me dat als de maan invloed heeft op mij, ik ook invloed op de maan kan hebben. Energie is immers geen eenrichtingsverkeer. En ik besloot dat ik de maan om hulp zou vragen zodra ze vol zou zijn. Op 15 augustus was het zover, al vroeg in de middag (ver)scheen ze in haar volle glorie. Ik richtte me tot de maan en vroeg om een specifiek aantal cliënten dat ik graag wekelijks wilde hebben en ook benoemde ik dat ik graag meer zwangerschapsmassages wilde geven en meer mensen wilde ontvangen voor massagetherapie, dus met een bepaalde thematiek zoals burn-out, hoog gevoeligheid of een trauma. De volgende dag ontving ik het ene na het andere WhatsApp bericht van bekende cliënten maar ook van zwangere vrouwen. Die avond tijdens het uitlaten van mijn hond keek ik glunderend naar die prachtig schijnende bol in de donkere hemel en bedankte haar hartelijk voor haar goede hulp. Ook de dagen erna stond mijn telefoon ‘roodgloeiend’. Ik wist niet wat me overkwam, ik had nog niet eerder in een week zoveel cliënten gemasseerd. Iedere avond als ik buiten liep keek ik glimlachend omhoog naar de met de dag kleiner wordende maan en uitte mijn dankbaarheid en blijdschap voor het feit dat mijn wensen verhoord werden. Week na week was mijn agenda goed vol, niet alleen met zwangerschapsmassages maar ook met afspraken voor massagetherapie en natuurlijk ook voor ontspanningsmassages.

De volle maan die volgde herhaalde ik mijn ritueel en wederom kreeg ik waar ik om vroeg en meer dan dat zelfs. Ik vind het heel bijzonder en ben dankbaar voor de speciale band die ik ervaar met de maan.

Vandaag is het zondag 13 oktober en vanavond is het weer volle maan. Je kunt zeker wel raden wat ik vanavond ga doen? 🙂