Ik voel me onrustig, alsof er iets staat te gebeuren. Dat heb ik de afgelopen maanden en weken regelmatig tegen Giada en m’n vriend gezegd. Omdat ik dusdanig mindful leef – zoveel mogelijk in het nu – was dat gevoel op de achtergrond geraakt totdat Giada mij er gisteravond aan herinnerde. “Mam, met die hele Corona-toestand gaande in de wereld nu… Jij zegt al weken dat je je steeds zo onrustig voelt alsof er iets groots staat te gebeuren.” Warempel, dat is waar ook! Afgelopen periode had ik soms dagenlang zo’n unheimlich gevoel. Precies zoals op Taaladvies.net bij ‘unheimlich/ unheimisch’ beschreven staat; een beklemmend, onbehaaglijk en onheilspellend gevoel. Vaak had ik dan ook last van hoofdpijn, soms ook buikpijn, voelde ik me misselijk en had geen trek in eten. Toen Giada mij gisteravond hieraan herinnerde werd ik me ineens bewust van de rust en vrede die ik op dat moment voelde. Het voelt goed nu. Ik heb vertrouwen, alles is/ komt goed.

Sinds mijn ervaring met de maan afgelopen augustus, maak ik dagelijks bewust contact met het universum. Iedere avond als ik m’n hond uitlaat kijk ik naar de maan en de sterren die aan de hemel staan. Terwijl ik de maan dan bekijk adem ik een paar keer rustig diep in en weer uit. Soms als het flink bewolkt is en er geen helder maanlicht op aarde straalt en ik omhoog naar de donkerte kijk, gebeurt het wel eens dat de wolken even verschuiven zodat voor slechts enkele seconden de maan toch zichtbaar is. Dan glimlach ik en loop dankbaar verder ‘n blokje om met mijn hond.

Het hele Corona-gebeuren houdt de hele wereld bezig, en natuurlijk ook mij en mijn gezin. Ik volg dagelijks het nieuws, iets dat ik normaliter zoveel mogelijk vermijd. De scholen zijn voorlopig gesloten en Giada werkt vanuit huis aan haar schooltaken. Mijn massage-afspraken heb ik in ieder geval voor deze week gecanceld. Inmiddels hebben zowel Giada als ik lichte verkoudheidsklachten. Geen koorts, geen hoestbuien en ook geen benauwdheid, dus of het Corona is of gewoon de loopneus die bij het seizoen hoort, tja wie zal het zeggen. Om ons immuunsysteem te versterken geef ik Giada Echinacea tabletten en nemen we beiden dagelijks Duindoorn elixer van Weleda – lekker en gezond! Na het douchen gebruik ik verschillende oliën van Weleda voor mijn huid, zoals:

  • Lavendel – voor rust en ontspanning
  • Duindoorn – bevat veel vitamine C, dat vitaliseert en het afweersysteem stimuleert
  • Berken – bevordert de doorbloeding van de huid en stimuleert de afvoer van afvalstoffen

Verder houd ik me zo rustig mogelijk en zorg goed voor mezelf en m’n naasten. Hoelang deze bizarre situatie zal gaan duren is uiteraard afwachten. Maar ieder begin heeft ook een einde denk ik dan. En iedere crisis dient in zekere zin ook een bepaald doel geloof ik. Wat het doel van deze Corona-crisis is? Daar komen we later vast wel achter.

Veel liefde, licht en kracht gewenst voor nu.
Houd moed en vertrouwen!

Hartelijks,
Tatiana