Mindfulness

Aandachtig, zonder oordeel, Nu

Wat is Mindfulness?

In één zin is mindfulness simpelweg: aandachtig, volledig bewust en zonder oordeel ervaren in het hier en nu.

Waarom is mindfulness goed voor je?

Mindfulness zorgt dat je met volle aandacht in het hier en nu bent. In het hier en nu (be)leef je bewust wat er is en pieker je niet over het verleden of de toekomst. Mindfulness helpt je zodoende beter en meer in contact te zijn met jezelf en je lichaam. Je wordt je bewuster van jezelf en je directe omgeving.

Voor wie is mindfulness geschikt?

Kun je je moeilijk ontspannen? Slaap je slecht? Zit je voortdurend in je hoofd of overheersen je (negatieve) gedachten? Heb je last van angsten, stress of emotionele stress? Kun je lastig in ’t nu zijn? ‘Moet’ je veel van jezelf? Ben je burn-out, oververmoeid of overspannen?

Als je slechts 1 van deze vragen met ‘Ja’ beantwoordt is Mindfulness met Tatiana raadzaam voor je! Het zal je goed doen.

En als je meerdere vragen met ‘Ja’ beantwoordt, zeg ik ‘Wacht geen moment langer en meld je gelijk aan voor een mindfulness sessie!’

Mindfulness met Tatiana: keuze uit 3 opties

Tatiana biedt 3 verschillende mogelijkheden:

  • Mindfulness in de natuur op Coll de l’Alba (lees hieronder verder)
  • Mindfulness sessie in de praktijk – al dan niet in combinatie met massage en/ of coaching
  • Mindfulness sessie online

Mindfulness in de natuur op Coll de l’Alba

Tijdens Mindfulness in de natuur op Coll de l’Alba doe je samen met Tatiana diverse mindfulness- en meditatie oefeningen. Ervaring met mindfulness is fijn maar zeker niet noodzakelijk. Vanzelfsprekend begeleidt Tatiana je bij de oefeningen zoals je dat wellicht al gewend bent bij haar massagebehandelingen.


Info

Data & tijd:
op afspraak
Vertrekpunt:
nader af te stemmen
Kosten:
45 minuten: 45 euro
60 minuten: 60 euro
90 minuten: 90 euro

Graag vooraf aanmelden bij Tatiana. Aanmelden kan telefonisch en per WhatsApp en per mail op afspraak@luisternaarjelichaam.com.


Het doel van mindfulness in de natuur is niets anders dan zonder oordeel bewust zijn en gewaarworden wat er is, in jezelf en de natuur om je heen. Het effect van Mindfulness in de natuur is dat je (je) bewust bent, ontspant en oplaadt. Dus met een flinke dosis energie en een blije glimlach op je gezicht ga je na afloop weer naar huis – en dan niet op de automatische piloot maar geheel bewust van jezelf, wat je doet en waar je bent.

Beleving via je zintuigen

Voelen, beleven en zijn. Met aandacht voor jezelf en het natuurschoon om je heen – in het hier en nu. Zonder oordeel. Gewoon in de natuur.

Voel de zon, de wind, heel misschien de regen. Ruik de geur van de natuur. Hoor ’t getjilp van vogels, ’t striduleren van krekels en cicaden, de wuivende olijftakken. Zie de volgels door de lucht vliegen of een buizerd hoog boven je op een thermiek.

Als je midden in de natuur bent – in stilte – is er niets anders dan het nu. Je zintuigen beleven wat er is. In de natuur kun je je gedachtes even helemaal loslaten en volledig zijn met wat je voelt en ervaart. Je ademt diep in… en weer diep uit. Genieten gaat hier vanzelf. Opladen ook.

Tatiana spreekt met je af in een prachtig natuurgebied. Hier kun je volop genieten van diverse facetten die de natuur ons biedt. Water, bomen, bloemen, vogels, lucht, wind, zon, insecten, aarde, planten, en zo voort, en zo voort.

Mindfulness met Tatiana, nabij NoordAa in Zoetermeer
Mindfulness oefeningen met een groepje nabij ’t Noord-Aa meer in Zoetermeer, Nederland

Mindfulness in de natuur voor groepen

Wil je Mindfulness in de natuur beleven in groepsverband? Natuurlijk kan dat! Als teamuitje met collega’s, of met je familie, vrienden en vriendinnen. Neem even contact op met Tatiana en bespreek de mogelijkheden.